Hvordan trene etter en operasjon

by Elfrieda Corwin

Etter en operasjon er kroppen ekstra sårbar og trenger ekstra hjelp og omtanke for å komme seg i form igjen. Ikke stress med å løpe langt eller å løfte tunge vekter med en gang. Vær snill med kroppen din og tren deg opp etter operasjonen på en riktig måte.Det finnes mange ulike operasjoner vi går gjennom som trenger spesiell omtanke når det kommer til trening. Med operasjoner tenker vi ofte på interne skader og operasjoner, men også kosmetiske operasjoner fra Plastikkirurg 1 gjelder når vi snakker om operasjoner. Inngrep som lårplastikk, fettsuging og brystimplantater trenger legning og spesiell trening.

Ting du må huske på

Som oftest er det din lege som gir deg tips om hva du må tenke på i hverdagen, og på trening etter en operasjon. Husk på disse tipsene og rådene og bruk dem aktivt når du går hjemme eller starter treningen din etter operasjonen du nettopp har gått gjennom.Når du trener åpner porene seg, og vil produserer mye svette. Spesielt på treningssentrene kan dette gjøre at du samler mye bakterier på kroppen. Vi anbefaler at du tar kalde dusjer og vasker deg godt, spesielt i sår-områdene, rett etter trening. Ikke gå i svette klær lenge, og vask treningsapparatene før bruk.

Treningsmetoder som ikke vil skade deg

Høyintensitetstrening som kardio og vekttrening, er ikke gode treningsmetoder etter en operasjon. Vi anbefaler at du starter lett med gåturer først. Slik holder du blodsirkulasjonen din i gang og kroppen samt hodet friskt. Maskiner som elipsemaskin eller sykkel er også lett for leddene og belaster ikke kroppen stort, selv om du får inn litt trening.De fleste starter med svømming som en lettere overgang. Dette er god trening for alle musklene, uten å belaste kroppen. Videre kan en prøve seg fram med vekter og intensitetstrening, når en får lov av legen. Vi anbefaler å holde deg unna tøyning en stund, siden du ikke vil strekke eller åpne noen sår.