Rehabilitering etter skade

by Elfrieda Corwin

Det er veldig frustrerende å bli skadet, enten du er mosjonist eller toppidrettsutøver. En skade vil i mange tilfeller sette deg på sidelinjen på ubestemt tid, og veien tilbake kan være tung og kreve mye av deg. Det finnes heldigvis gode råd til deg som har pådratt deg en skade. Det er viktig å huske på at om du har skadet bløtvev og muskulatur, må kroppen gradvis vennes til å være i aktivitet igjen. Det kan være frustrerende å måtte ta det rolig når du er vant til intense løpeturer, men det er veldig viktig å unngå at skaden forverres ytterligere.

Hvile etter skade

En av de viktigste tingene du kan gjøre når du har pådratt deg en skade, er å hvile. En hvileperiode vil gjøre det mulig for arrvev å lege seg, og dette er spesielt relevant ved muskelskader. For den treningsglade kan det være en utfordring å skulle tilbringe dagene på sofaen mens vedkommende gir kroppen tid til å lege seg, og det kan derfor være lurt å tenke på underholdning til rehabiliteringstiden. Det kan være en god idé å sette på en film eller sjekke ut nye TV-serier. Det finnes også gode underholdningsmuligheter på både mobil og nettbrett, og den spilleglade vil finne mye god underholdning på Videoslots.com.

Tilbake til hverdagen

Det finnes mange gode treningsprogram du kan følge for å komme raskt tilbake til hverdagen igjen. Nøkkelen ligger i å starte treningen i det små og øke intensiteten etter hvert. Avhengig av alvorlighetsgraden på skaden din, vil det være gunstig å fokusere mest på uttøying den første uken. Det er også viktig å lytte til signaler fra kroppen. Om du opplever høy smerte under øktene, er det et tegn på at du bør trappe ned og heller gi kroppen bedre tid. En fysioterapeut vil kunne være til god hjelp når det kommer til tilrettelegging av treningen, slik at du unngår overbelastning.