Skader som aktiv løper

by Elfrieda Corwin

De fleste idrettsutøvere og aktive personer vil i løpet av livet sitt oppleve varierte treningsskader som grunn av overanstrenginger og slitne muskler og ledd. Det betyr derimot ikke at det behøver å være slik. Med riktig trening, kunnskap om skader og rikelig med hviletid kan man stoppe skadene før de skjer. Skader betyr lengre perioder unna løpingen, og derfor er vi så opptatt på å holde beina våre friske.

Skaff deg riktig løpeteknikk

Som en aktiv løper er riktig teknikk under løpeturene ekstremt viktig. Når beina utfører akkurat de samme bevegelsene i flere timer hver eneste uke er det viktig at denne bevegelsen sitter som den skal. For å forhindre at skader oppstår i muskler, ledd og sener er det viktig å ta beina i bruk på riktig måte. En krummet rygg, stive bein og dårlig fraspark er en formel på løpeskader og potensielt ødelagte bein. Utenom riktig løpeteknikk er det også viktig med riktige løpesko. Medarbeidere hos sportsbutikker er vennlige når det kommer til å velge riktige sko for en mengde ulike føtter og løpestiler. Ta en tur innom din nærmeste sportsbutikk, som for eksempel XXL, for å finne dine perfekte løpesko.

La beina hvile

Selv om man er en aktiv løper skader det ikke å legge beina opp på sofaen en gang iblant. Beina har godt av å slappe av en stund, og det samme gjelder for hodet. For å koble av litt kan man for eksempel finne frem en god bok, spille på et Norskecasinoonline, eller høre på en god lydbok.

Rehabilitering av skader

Dersom du skulle oppleve skader i muskler og ledd etter en løpetur er det lurt å ta kontakt med en profesjonell. En god fysioterapeut kan i tillegg gi deg gode tips på hvordan man kan forhindre fremtidige skader.