Tren deg glad

by Elfrieda Corwin

Det er ingen tvil om at trening er sunt for helsen. En god treningsøkt øker kondisjonen og muskelstyrken. Men visste du at trening også er sunt for den mentale helsen? Studier viser at folk som trener jevnlig er mindre utsatt for depresjoner. Trening har også en god effekt på folk som allerede lider av lettere depresjoner og psykiske plager.

Naturlig dop

Årsaken til at trening virker på humøret, er at kroppen frigir naturlig dop som gjør deg lykkelig. Det aller beste er å trene utendørs, ettersom frisk luft og dagslys også virker på humøret. Hvis du trener utendørs hele vinteren, er det til og med mulig å unngå vinterdepresjoner. Mange er interessert i å være i god form og ta seg bra ut, og da er det viktig å huske at det indre synes på utsiden. Føler du deg glad og tilfreds, vil du automatisk virke vakrere på utsiden.

Snarveier til drømmekroppen

Hvis du er misfornøyd med kroppen din, vil også dette vises på utsiden. Derfor er det viktig å godta kroppen din som den er, selv om du ønsker å forandre på den. Trening gjør ikke underverk over natten. Noen ganger er det mulig å ta noen snarveier, andre ganger må du være mer tålmodig. Kondisjonstrening er en tålmodighetsøvelse, for det kan ta mange uker før kondisen blir skikkelig god. Men bare hold ut, det lønner seg.

Lavterskeltrening

Du trenger ikke å løpe som en gal for å få god effekt av trening. En halvtimes jogging hver dag vil gjøre underverk både fysisk og psykisk. Sørg for gode sko som reduserer skaderisikoen, og hvis du løper på en trafikkert vei, må du ha på godt synlige klær og refleks. Løpetrening er noe av det enkleste og beste du kan gjøre for å føle deg bedre.